everstti_rymin (everstti_rymin) wrote,
everstti_rymin
everstti_rymin

Сѣдая старина. 1074 года назадъ

И живяше Олегь миръ имѣя ко всѣмъ странамъ, княжа в Киевѣ. И приспѣ осень, и помяну Олегъ конь свой, иже бѣ поставилъ кормити и не всѣдати на нь, бѣ бо въпрашалъ волъхвовъ и кудесникъ: „Отъ чего ми есть умрети?" И рече ему кудесникъ одинъ: „княже! конь, его же любиши и ѣздиши на немъ, отъ того ти умрети". Олегъ же пріимъ въ умѣ, си рече: „николи же всяду на нь, ни вижу его болѣ того;" и повелѣ кормити и не водити его к нему, и пребы нѣколико лѣтъ не видѣ его, дондеже на Грекы иде. И пришедшу ему к Кыеву и пребывьшю 4 лѣта, на пятое лѣто помяну конь, отъ него же бяхутъ рекли волсви умрети, и призва старейшину конюхомъ, рече: „кое есть конь мъй, его же бѣхъ поставилъ кормити и блюсти его?" Онъ же рече: „умерлъ есть". Олегъ же посмѣяся и укори кудесника, река: „то ти неправо глаголютъ волъсви, но все лжа есть: конь умерлъ есть, а я живъ". И повелѣ осѣдлати конь: „а то вижю кости его". И приде на мѣсто, идѣже бѣша лежаще кости его голы и лобъ голъ, и ссѣде с коня, и посмѣяся рече: „отъ сего ли лба смьрть было взяти мнѣ?" и въступи ногою на лобъ; и выникнувши змиа изо лба и уклюну в ногу, я съ того разболѣся и умре. И плакашася людие вси плачемъ великимъ, и несоша и погребоша его на горѣ, еже глаголеться Щековица; есть же могила его и до сего дни, словеть могыла Ольгова. И бысть всѣхъ лѣтъ княжениа его 33.
________________________________

Отже Московiя вкрала і загарбала у нашого українського народу ціле тисячоліття його історії !
Tags: седая старина, цитаты
Subscribe

  • Жранкель

    Курок всех уже передушили, яйки и брот сожрали.

  • Сказочку? Легко!

    В августе 1941 года, отступая, советские войска оставили в Выборге радиомины Ф-10 ("ТОС" — техника особой секретности), которые…

  • Как москали сало украли

    Образчик укро-чухонской спецпублицистики. Идея Украденного Сала созрела, как мы видим, еще у сумрачного чухонского гения. Но червоны кацапы…

  • Post a new comment

    Error

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

    When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
    You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
  • 0 comments